Jubilerend Zorgcentrum Het Aatrium krijgt fleurige social bank

VEGHEL – Als op 19 maart 2024 het 25-jarig bestaan van Het Aatrium wordt gevierd, is dat tevens het moment om een fleurige social bank aan de voorzijde van het Zorgcentrum te onthullen. Dat is het startsein dat bewoners, familieleden en buurtbewoners gezellig met elkaar in de voortuin kunnen keuvelen. Daarmee komt dan voor de vrijwilligers een einde aan een half jaartje mozaiekstukjes plakken.

Het startsein voor het serieuze plakwerk viel op zaterdag 22 september tijdens burendag. Toen had vrijwilligerscoördinator Berdine Nooijen het voor elkaar gekregen om een 1500 kilo zware betonnen bank met zwaar tilmateriaal binnengeschoven te krijgen in de hal van Het Aatrium. Daarvoor was zij ook al druk geweest met het ontwerp. Ze zat met de bewoners rond de tafel om te weten te komen wat zij leuk vonden hoe de bank eruit moest komen zien. “Die waren het roerend eens met elkaar. Die wilden een fleurige bank hebben met veel bloemmotieven”, aldus Berdine.

Financiering
Het gemeentebestuur van Meierijstad trok de portemonnee van het leefbaarheidsbudget, toen de vrijwilligerscoördinator met het plan bij hen aanklopte. Ambtenaren verwezen haar ook naar woningbouwvereniging Area voor een bijdrage en ook Brabant Wonen, de eigenaar van het zorggebouw, deed een duit in het zakje. Het beplakken kon beginnen. Op de bank staan alle voorbeelden uitgetekend en na enkele weken werken is er al veel moois zichtbaar. Dat zien ook de bewoners die dagelijks komen kijken hoe het werk er voorstaat.

Grof geschut
Jeanne Schmitz ziet het al helemaal voor zich als ze over een tijdje met goed weer op de fleurige bank kan gaan zitten buurten. Of met een boek in de hand gaat zitten lezen. Want dat doet de 93-jarige bewoonster van Het Aatrium graag. Ook de plaats waar het jubileumbankje moet komen staan is al bekend. In een bloemenperk schuin tegenover de hoofdingang is al een plaats gereserveerd. Er zal weer grof geschut aan te pas moeten komen om de social bank daar naartoe te transporteren. Inclusief het mozaiekwerk weegt de bank dan 1700 kilo.