Joris en Annie vieren hun huwelijksfeest groots in het klein

Echtpaar Biemans uit Erp al zestig jaar samen

ERP – Joris Biemans uit Erp en Annie van der Heijden uit Keldonk zijn zestig jaar getrouwd. Zestig jaren waarop ze samen in grote dankbaarheid terugkijken. Ze hebben samen een boerenbedrijf gerund en ze hebben zich al die jaren samen op allerlei manieren ingezet voor de Erpse gemeenschap.

De twee ontmoetten elkaar op het 25-jarig huwelijksfeest van de ouders van Joris. Samen namen ze het boerenbedrijf van Biemans senior over. Joris en Annie begonnen met zeven koeien, een paar varkens en kippen.

Kar met paard

Het was in de tijd dat de mechanisatie nog niet zo’n grote vlucht had genomen. Het vervoermiddel was een kar met een paard, er werd met de hand gemolken, de melkbussen gingen op de transportfiets en het hooi werd met gavels opgetast.

De tijd schreed voort en er kwam een tractor, er werd een nieuw huis gebouwd en een loopstal. Samen met hun zes kinderen bouwden Joris en Annie de kleine boerderij uit tot een melkveebedrijf met 150 koeien. Inmiddels zijn ze al lang met pensioen en wonen ze nog samen op dezelfde plek, dicht bij de natuur.

Dienstbaar

Ondertussen zette Annie zich in voor de Katholieke Vrouwenorganisatie KVO en de Katholieke Bond van Ouderen. Dienstbaar zijn en blijven leren waren haar levensmoto’s. Joris was actief bij de Jonge Garde waar hij de jeugd van Erp vertrouwd maakte met creativiteit en humor. Dertig jaar lang was hij ook bestuurslid van het Veefonds, een plek die hij ooit over nam van zijn vader. Biemans was er bij toen het gilde in Erp nieuw leven werd ingeblazen en hij was daar dertig jaar commandant.

Annie en Joris waren samen actief bij de carnavalsactiviteiten in buurtschap ’t Hurkse.

Met het klimmen der jaren werd hun kring van vrienden en bekenden kleiner en de coronatijd heeft aan de ontmoetingen met dierbaren geen goed gedaan. Toch voert bij het bruidspaar de dankbaarheid de boventoon. Ze vieren hun feest daarom groots in het klein.

Joris en Annie Biemans