Jongeren M25 in actie tegen eenzaamheidsvirus

VEGHEL – Jongeren van M25 gingen op Koningsdag op pad om ouderen te verrassen met lekkernijen die zij zelf hadden gemaakt. Zo stond Karlijn Pasmans maandagmorgen in alle vroegte in de keuken om de appel- en kwarktaartjes met gedoneerde pakken koffie erbij in cellofaam te verpakken. De 14-jarige Karlijn was één van de 57 jongeren die voor zo’n 300 ouderen aan het bakken waren geslagen.

Eigen initiatief
Ook Noor van Rijbroek was druk in de weer. Als secretaris van M25 had zij de organisatie van dit goede doel op zich genomen. “Normaal ondersteunen we als jongerengroep andere organisaties. Bijvoorbeeld tijdens de Krollenloop en met het duwen van de rolstoelers van het Aatrium tijdens de Avondvierdaagse. Dit keer wilden we zelf iets organiseren en bedachten het plan om ouderen op Koningsdag met iets lekkers te verrassen”, aldus Noor. Voor de adressen van de (eenzame) ouderen klopte ze bij Ons Welzijn en de stichting Met je Hart aan. Bookies, boekhandel Schellen en Albert Heijn staken als sponsor de helpende hand toe. Dat de actie werd gewaardeerd ondervond ook Lars van Heessel toen hij bij Michel Danse, één van de bewoners van appartementencomplex De Mondriaan aanklopte. Die kon zijn creaties wel waarderen: “Hier ben ik heel erg blij mee. Dit had ik niet verwacht toen ik vanmorgen opstond”, aldus Danse.

Aansluiten
Door de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan liet M25 ook dit keer zien en voelen, wat het betekent om iets te doen voor een ander te doen. Jongeren kunnen zich aansluiten bij M25 Veghel, als ze tussen de 12 en 23 jaar zijn. M25 kent behalve de leeftijd geen drempels om mee te doen. Het willen en kunnen helpen van andere mensen is niet aan godsdienst of opleiding gebonden.