Jongeren laten superheld los op coronavirus

MEIERIJSTAD – Jongeren uit Meierijstad hebben hun fantasie losgelaten op een held die een einde kan maken aan de coronacrisis. Hoe dat kan laten ze zien in een expositie die vanaf 21 juli is te zien op de Noordkade in Veghel.

Omdat de lockdowns veel invloed hebben op jongeren organiseerden Lonneke de Wit en Myriam Simons van Phoenix Cultuur een project om jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit Meierijstad een hart onder de riem te steken. Onder de titel ‘Break Out Hero’ moesten ze een superheld ontwerpen die magische krachten heeft om uit deze crisis te raken en het coronavirus te stoppen.

Maar liefst 200 leerlingen van het Fioretti College, het Zwijsen College en het Elde Collega stuurden werkstukken in. Vanuit Phoenix Cultuur hebben ook jongeren uit het tekenatelier deelgenomen.

Expositie met soundscapes

Uit alle inzendingen is een selectie gemaakt van 71 ‘Break Out Hero’s’ die op groot en kleiner formaat worden geëxposeerd in de Malerij op de Noordkade. Bij een aantal werkstukken zijn bijbehorende ‘soundscapes’ gecreëerd. Een muziek- of geluidsfragment dat volgens de maker past bij zijn of haar ‘Break Out Hero’. Deze soundscapes kunnen ter plekke beluisterd worden door de QR code op het werkstuk te scannen met de camera van een mobiele telefoon

De expositie wordt op woensdag 21 juli aanstaande om 19.00 uur in het bijzijn van wethouder Menno Roozendaal feestelijk geopend. De expositie is daarna de hele zomer te bewonderen, tot en met 24 september. Geïnteresseerden voor de feestelijke opening op 21 juli mogen zich vooraf aanmelden via myriam.simons@phoenixcultuur.nl.