Jonge journalisten maken podcastserie Meierijstad Mijmert

MEIERIJSTAD - Vier jonge journalisten uit Meierijstad gaan binnenkort op pad om verhalen op te nemen voor de podcastserie van Meierijstad Mijmert.

Ook zijn inmiddels de locaties bekend voor de realisatie van de mijmerplekken in de dertien kernen van Meierijstad. De journalisten zijn bij elkaar gebracht door Omroep Meierij. Twee van hen zijn vrijwilliger bij aan Omroep Meierij verbonden. De omroep heeft ook de faciliteiten geregeld voor de journalisten en de studio van de omroep in 't Spectrum in Schijndel is beschikbaar.

Stil staan bij wat er is gebeurd

Met de mijmerplekken en de podcastserie besteedt Meierijstad aandacht aan de impact die corona heeft op de gemeente. Samen met de dorpsraden en vertegenwoordigers uit de kernen zijn er dertien plekken aangewezen waar een mijmerplek wordt gerealiseerd. Hier kunnen mensen straks in alle rust, alleen of samen, keurig op afstand van elkaar, mijmeren. Plekken waar men stil kan staan bij wat er is gebeurd, maar ook om vooruit te kijken.

Inspireren

De podcast met verhalen van inwoners kunnen daarbij helpen en inspireren. Voor het vastleggen daarvan heeft het comité Meierijstad Mijmert vier enthousiaste journalisten uit Meierijstad bereid gevonden om op pad te gaan. Luuk Glaap (21), Emma Bruysters (19), Nienke Habraken (20) en Tom Berkers (23) zijn bijzonder gemotiveerd om het geluid van de inwoners van Meierijstad over deze bijzondere periode te laten horen aan de rest van de gemeente.

,,Dit project zorgt ervoor dat mensen samenkomen, zelfs als het heel lastig lijkt”, stelt tweedejaars studente Journalistiek Emma Bruysters. ,,Deze crisis heeft veel ingrijpende gebeurtenissen opgeleverd, maar ook veel mooie momenten. Die hoop ik te horen en vast te leggen”, vult vierdejaars student Luuk Glaap aan. Gitaarvirtuoos Dennis van der Sanden (22) uit Sint-Oedenrode zorgt voor de begeleidende muziek onder de podcasts.

Elk verhaal is waardevol

Het comité geeft aan dat inwoners van Meierijstad nog steeds voor verhalen voor de podcastserie aan kunnen melden. Elk verhaal is waardevol, benadrukt voorzitter Maddy Goossens. ,,Het kunnen belevenissen zijn van iemand die ziek is geweest, een zorgmedewerker of hulpverlener, maar ook het verhaal van een ondernemer is interessant.”

Nieuwsgierig

Verder is het comité volgens Goossens erg nieuwsgierig naar de ervaringen van ouderen en jongeren. Hoe beleven zij deze tijd waarin zoveel anders is dan normaal. “Ontmoetingen vielen weg, de horeca ging dicht, sportclubs en verenigingen sloten hun poorten en zorginstellingen mochten bijvoorbeeld geen bezoek meer ontvangen. Wat had dat voor impact?” Daarnaast waren er volgens Goossens ook veel mooi initiatieven die de gemeenschap bij elkaar bracht. “Ook die verhalen willen we graag laten horen en bewaren voor de toekomst.” Via de website www.meierijstad.nl kunnen verhalen worden aangemeld. Hier is ook meer informatie over het initiatief te vinden.