Jong talent in de spotlight bij Big Band Schijndel

Jubileumconcert 40 jaar Big Band Schijndel

SCHIJNDEL - Big Band Schijndel bestaat 40 jaar en dat mag iedereen meevieren. In samenwerking met Phoenix Cultuur viert de band op 6 en 7 oktober haar jubileum in Podium ’t Spectrum in Schijndel. Naast vier jonge gastzangers is er een optreden van 11 jonge dansers.
Jong zangtalent op het podium bij jubileumconcert 40 jaar Big Band Schijndel
Fotograaf: Phoenix Cultuur

Jong Talent
De Big Band nodigde getalenteerde jongeren uit om samen een spetterende show neer te
zetten. De jonge gastzangers en de dansgroep zijn enthousiast bezig met de voorbereidingen. Van Britney Spears, Beyoncé en Anouk tot nummers uit Disney-films en musicals, allerlei muziekgenres komen aan bod. Het wordt één groot, muzikaal feest van herkenning onder (bege)leiding van de jubilerende Big Band.

Gastzangers zijn Willem Bennebroek (21), Miencke Kalloe (16), Amy Looman (20) en Nina van den Heuvel (19).

Dansen op de steigers
Ook elf jonge dansers werken op dit moment aan de voorbereidingen van de show. Lies,
Sterre, Nikki, Nina, Lein, Lies, Sterre, Sem, Anna, Lieke en Maurits volgen bij Phoenix Cultuur de cursus Musical- en Theaterdans. Iedere woensdagavond dansen ze de sterren van de hemel onder leiding van dansdocent Marloes Schellekens: “Het is een mooie uitdaging om tijdens de show onze dansen op livemuziek uit te voeren. Dat dit ook nog eens in een speciaal ontworpen decor van steigers mag, maakt het extra tof!”

Met al dit jonge aanstormende talent geeft de show alvast een blik in de muzikale toekomst van Schijndel en omgeving. Kaarten voor de shows op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2023 zijn te koop via www.bigbandschijndel.nl

Fotograaf: Phoenix Cultuur