Jona en Rafael winnaars voorrondes Veghelse voorleeswedstrijd

VEGHEL - Jona Mollemans van basisschool De Tuimelaar en Rafael Ioannidis van OBS De Uilenbrink hebben de voorrondes van de Veghelse voorleeswedstrijd gewonnen. Op dinsdag 17 januari en woensdag 18 januari gingen zij in de Bibliotheek Veghel de strijd aan met twaalf andere schoolkampioenen. De winnaars mogen het op 9 februari opnemen tegen de kampioenen uit Sint-Oedenrode en Schijndel. Daarna volgen nog regionale, provinciale en landelijke rondes.

De Voorleeswedstrijd is een landelijke wedstrijd voor kinderen uit groepen 7 en 8. In Meierijstad nemen in totaal 27 scholen deel. De voorlezers lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Een jury beoordeelt ze vervolgens op zaken als stemgebruik, verstaanbaarheid en tempo.

Jurywaardering
Op 17 januari won Jona Mollemans. Hij las een fragment voor uit een van de populaire boeken uit de Het leven van een loser-reeks. De jury, bestaande uit Lia Verhagen, Mari√ętte van Rooij en Jolijn van Rossem, vond dat Jona het verhaal levendig en met uitstekende tempowisselingen wist over te brengen. In de tweede voorronde ging Rafael Ioannidis er met de winst vandoor. Hij overtuigde de jury met een fragment uit het boek Julius Zebra: bonje met de Britten. Rafael werd geprezen om zijn mimiek en stemgebruik.

In de zetel Rafael Ioannidis omringd door andere deelnemers
Fotograaf: Bibliotheek Meierijstad
In de zetel Jona Mollemans omringd door andere deelnemers
Fotograaf: Bibliotheek Meierijstad