“Jij bent goud waard” en een goed gevulde cheque in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD - Ruim 70 vrijwilligers van Welzijn De Meierij en ONS welzijn zijn maandag 8 juni op stap geweest om mantelzorgers in Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel te verrassen met een originele wenskaart met de tekst “Jij bent goud waard” en heerlijke fairtrade koffie. Gemeente Meierijstad wil op deze manier de mantelzorgers een hart onder de riem steken. Hierover gaat zondagavond het gesprek in de 55 Plusshow met wethouder Rik Compagne.

De bewoners van Hertoghof vieren dinsdag de 100e verjaardag van medebewoonster Martina Kanters. Het bestuur van de bewonerscommissie regelt samen met een werkgroep het feest. Geheel volgens RIVM-voorschriften uiteraard. Voorzitter Harrie van Zutphen legt uit hoe dit alles bij Hertoghof in zijn werk gaat.

Geen krollen maar een cheque
De 55 Plusshow maakte vrijdag een reportage bij de overhandiging van een cheque die bestuursleden van stichting Krollenloop bij het Pieter Brueghel Huis kwamen overhandigen. “Hollen vur goei Krollen” is de slogan van dit sportieve evenement. Maar met de meeropbrengst hiervan holt men ook naar een goed doel. Met de 4.000 Euro maakt het PBH een begin met de inrichting van een sportzaal voor de bezoekers.

Van oor tot oor
Het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting tovert zondagavond bij de luisteraars ongetwijfeld weer een glimlach van oor tot oor. De top 3 voert je terug naar 14 juni 1965 en dichter Julius Drijfsandt zur Schlamm sluit het eerste uur af met zijn Gedicht van de Week.

App de DJ
Mochten er mensen zijn die denken dat de onderwerpen allemaal een Veghels tintje hebben dan klopt dat helemaal. Daarom doet de redactie van de 55 Plusshow nogmaals een beroep op iedereen uit de overige 12 kernen van Meierijstad om ideeën aan te dragen voor dit seniorenprogramma. Het is een live uitzending zodat zondagavond tussen 20.00 en 22.00 uur ook verzoeknummers kunnen worden aangevraagd via ‘App de DJ’ in de Omroep Meierij-app of telefonisch op 073 – 544 14 72. Wil je nog meer weten over ons programma? Neem dan eens een kijkje op onze website.

De uitzending van 14 juni is hieronder te beluisteren.

55Plusshow 14 juni uur 1
55Plusshow 14 juni uur 2