Jeugdzorg geeft gratis online opvoedlessen

MEIERIJSTAD – Het Centrum Jeugd en Gezin biedt gratis lessen aan via internet voor ouders van wie de kinderen nu thuis zijn. Dit zogenoemde webinar is op 1 april om 20.30 uur en heeft als titel “Met de kinderen thuis, samen de nieuwe situatie door”.

In het webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve op weg met antwoorden en ideeën voor al deze dilemma’s. Samen met haar kijken de deelnemers naar de enorme uitdagingen waar ze voor staan maar ook naar de kansen die dit alles meebrengt voor een gezin.

Aan bod komen vragen als: hoe begeleiden we kinderen zo goed mogelijk in deze coronatijd? Wat bespreek je wel en niet? En hoe komen we de dagen zo goed mogelijk door?

Wethouder Menno Roozendaal: ‘We zien dat ouders voor een enorme uitdaging staan. Ik begrijp dat het pittig is zo met het hele gezin thuiswerken en onderwijs. Er wordt veel gevraagd van opvoeders in deze omstandigheden. Ik hoop dat we met deze webinar opvoeders wat praktische tips en trucs mee kunnen geven. Want iedere ouder worstelt met dezelfde vragen, je bent niet alleen.’

Deelname is geheel gratis. Er is alleen een computer of tablet met een goede, stabiele internetverbinding en geluid nodig. Om deel te nemen moet men zich van te voren op de site www.cjgmeierijstad.nl.