Jeugd Kuussegat had weer zin in een optocht (Video)

KUUSSEGAT – Onder aanvoering van Prins Jasper d’n Urste, zijn adjudanten Rhoan en Daan, Hofnar Gijs en de Jeugdraad van Elf trok zaterdagmiddag een bonte stoet van jeugdkuussen door het dorp. Hierbij waren weer veel Veghelse basisscholen betrokken die het motto Vijf kirre elluf, ut gu vanzelluf opvoerden.

De jeugdige carnavalsvierders volgden een nieuwe route. Die begon in de Frisselsteinstraat en voerde via de Deken van Miertstraat, Molenstraat, Meierijstraat en Hoofdstraat naar de Markt. Er was veel belangstelling voor de jeugdoptocht. Hoe verder je de Deken van Miertstraat en Molenstraat inliep, hoe drukker het werd. Zeker in de omgeving van de Gouden Leeuw. Daar stond Prins Leon D’n Urste van Kuussegat met zijn eigen gevolg te wachten op de jonge Prins en alles wat hij achter zich meetrok door Kuussegat.

Ut gu (nie) vanzelluf
Dat begon met de ouders van het jeugdbusvolk. Het Jeugdboerenbruidspaar was erbij, Circus Caps vertoonde acts, De basisscholen De Bunders, De Uilenbrink, De Ark, De Tuimelaar, De Ieme en De Vijfmaster en Bernadette. Daar tussenin de groep Bloast um op en de Jeugd van de Heikrikkels. Nagenoeg alle deelnemers lieten iets zien op Vijf kirre elluf of een variant daarop, zoals Ut gu nie vanzellluf. De Uilenbrink vertoonde met Lord of the Brinks een aparte en enthousiaste act in de straten van Kuussegat.