Jeu-de-Boulesbaan van Coothhuis in gebruik genomen

VEGHEL – De bewoners van het Van Coothhuis in Veghel hebben er een nieuwe hobby bij. Jeu-de-boules. Zaterdagmiddag wierp bewoner Jan Simons in aanwezigheid van medebewoners, familieleden en medewerkers de eerste bal naar de but. Daarmee nam hij de nieuwe baan in gebruik.

De bewoners hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan de totstandkoming van de jeu-de-boulesbaan. Op 19 mei viel het startschot voor de sponsorwandeling die door de dochters van Jan Simons, één van de bewoners, was bedacht. Tijdens de coronaperiode initieerden zij deze bewegingsactiviteit voor alle bewoners. Hun motief was om hun 94-jarige vader, die corona heeft gehad en gelukkig weer genezen is, weer actief te laten zijn. Ze wilden hem vooral weer in beweging brengen, omdat hij 5 weken in bed had gelegen. Zo kon hij weer spierkracht ontwikkelen en zijn sportieve drive werd gemotiveerd. Ook kon hij lichamelijke en geestelijke energie opdoen, om zodoende weer levensvreugde te krijgen in tijden, dat zij niet bij hem konden zijn.

Rondjes lopen
De bewoners liepen de afgelopen weken ieder op hun eigen manier hun rondjes door de tuin; soms met rollator, stok, rolstoel, in de arm van een verzorgster of helemaal zelfstandig. Het personeel hield het aantal rondjes bij. Na 2 maanden stond de teller op 489. Familieleden, vrienden en kennissen konden de rondjes sponsoren. Tijdens de officiële opening maakte de nieuwe locatiemanager Rob Paulussen het totaalbedrag bekend. 3245 Euro.

Rondvaart
Door plaatselijke sponsoring blijft hiervan nog een leuk bedrag over. Daar hebben de initiatiefnemers 2 goede doelen voor gevonden. Eén daarvan is De Waterengel. “Een rondvaartboot die momenteel wordt opgeknapt. De boot gaat varen voor mensen met een beperking en/of handicap. Maar wij hebben inmiddels geregeld dat ook de bewoners van het Van Coothhuis een dag mogen meevaren”, aldus Marie-José Keurlings.