Jetty Eugster gokt en verliest

Oud-burgemeester Schijndel gaat de mist in tijdens TV-kwis

SCHIJNDEL – Oud-burgemeester Jetty Eugster van Schijndel heeft dinsdagavond gegokt in verloren.

Ze was één van de drie kandidaten in de kwis ‘Met het Mes op Tafel’,  gepresenteerd door Herman van der Zandt en moest na de eerste vier ronden als eerste verliezer uit de strijd.

Er wordt gespeeld over vier ronden, waarna twee kandidaten verder mogen naar de vijfde en zesde ronde en uiteindelijk naar de finaleronde. Wie dan het meeste geld op de teller heeft staan, heeft gewonnen. De drie dagwinnaars van de vierdaagse kwis komen op donderdag tegen elkaar uit in de weekfinale.
De kandidaten moeten elke ronde een hoger geldbedrag inzetten en mogen ook stategisch passen als dat beter uitkomt.

Jetty Eugster kwam niet zo goed uit de startblokken maar herstelde zich met een reeks goede antwoorden op de vragen. In de vierde ronde paste één van de kandidaten. Eugster en de overgebleven opponente hadden drie vragen goed en er zou een shoot-out volgen waarin de oud-burgemeester van Schijndel, die inmiddels goed op dreef was, alle kans had om door te gaan. Maar ze paste en al het geld ging naar haar tegenstandster.

Het leek er op alsof Eugster een strategische fout maakte. Waarna Herman van der Zandt de bekende woorden sprak: Mevrouw Eugster ik moet u laten gaan.
Jetty Eugster (l) moet als eerste de speeltafel verlaten