Jeffrey Jorissen verrassing bij World Cup Driebanden

Veghel – Twee van de vier Nederlanders die zijn gestart bij de World Cup Driebanden in Veghel zijn door naar de laatste zestien. Jeffrey Jorissen en Dick Jaspers werden beiden tweede in hun poule mogen vandaag weer aan de bak in de Noordkade arena in Veghel. Jean Paul de Bruijn en Dave Christiani verdwenen uit het toernooi met drie opeenvolgende verliespartijen.

De Nederlandse wildcardhouder Jeffrey Jorissen heeft zich ontpopt als de stuntman tijdens de Wereld Cup Driebanden in Veghel. De Hagenaar overblufte donderdag Marco Zanetti, een topdriespeler in de wereld, met 40-35 in 20 beurten. De Haagse World Cupfighter miste tegen Jung Han Heo een flinterdunne kans, maar versloeg in de avondronde het Koreaanse supertalent Myung Woo Cho. Dat gebeurde in zijn zevende matchbal met een briljante, subtiel gespeelde losse band.

Valse start Jaspers
Dick Jaspers maakte een valse start met een verliespartij tegen de Zuid-Koreaanse subtopper Choong Bok Lee, die hij in de afgelopen zes partijen steeds versloeg. Maar Jaspers herstelde goed met twee keer winst tegen Novak en Abu Tayeh en eindigde met vier matchpunten en een gemiddelde van 2.041 toch op een veilige tweede plaats in de poule.

De wedstrijden voor de laatste zestien in de eerste knock-out ronde van de World Cup Driebanden worden vanmiddag gespeeld vanaf twaalf uur. Die zijn live op televisie te volgen via Ziggo Sport.

Jeffrey Jorissen door naar laatste zestien
Fotograaf: ©Ton Smilde