'Je keukenkastje en koelkast zijn schatkamers' (video)

MEIERIJSTAD – “Je keukenkastje en koelkast zijn schatkisten”. Dat zegt Ingrid van Rijen uit Sint-Oedenrode. Haar foto staat levensgroot op een foto-expositie die dinsdag werd geopend als start van de Verspillingsvrije week.


De 44-jarige Rooise is één van de Verspillingsvrije Helden. Zij heeft een eigen kookstudio en is ook bekend als de kok van het televisieprogramma Meierijstad Vitaal dat Omroep Meierij en de gemeente Meierijstad samen maken.


Met de foto’s laten de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en het Voedingscentrum zien dat íedereen minder voedsel kan verspillen door slim te kopen, koken en te bewaren.

Klimaatverandering

Het verminderen van voedselverspilling is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering. De foto’s zijn online te bekijken via www.samentegenvoedselverspilling.nl/helden en tot en met 4 oktober vrij te bezichtigen buiten bij Cultuur Haven Veghel.


Ingrid geeft de volgende verspillingsvrije tip: “Je keukenkastje, koelkast en vriezer zijn echte schatkisten. Vaak kom je al een heel eind met wat je nog in huis hebt. Leuk om je creativiteit op los te laten en om zonder voedsel te verspillen iets lekkers en gezonds op tafel te zetten.” Ingrid is in het dagelijks leven foodblogger en moeder van twee kinderen.


Burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad opende de expositie, op Duurzame Dinsdag. Tot en met 13 september inspireren meer dan 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen, miljoenen Nederlanders om verspillingsvrij te kopen, koken en te bewaren.

Ingrid van Rijen boegbeeld van de Verspillingsvrije Week