Jan de Jong nieuwe hoofdredacteur Omroep Meierij

MEIERIJSTAD - Omroep Meierij krijgt een nieuwe hoofdredacteur, Jan de Jong uit Veghel. De huidige hoofdredacteur van Omroep Meierij, Jan de Vries, is vanuit Omroep Brabant gedetacheerd bij Omroep Meierij maar gaat in verband met zijn aanstaande pensionering, medio volgend jaar, in januari terug naar Omroep Brabant.

En Jan de Jong volgt hem per 1 januari op als directeur/hoofdredacteur.
Bij Omroep Meierij zijn circa 60 vrijwilligers en vier parttime professionele medewerkers actief.

Werk

Jan de Jong (74) is als economie-redacteur werkzaam geweest bij Dagblad Kennemerland in Beverwijk en de Twentsche Courant in Hengelo.
Van 1984 tot 2000 was Jan de Jong coördinator van de sociaal-economische redactie van Omroep Brabant in Eindhoven.

En na 2000 is hij als zelfstandig ondernemer/mediaproducent vooral actief geweest met het bedenken en maken van tv-programma’s die altijd iets te maken hadden met werk, economie en (beroeps)onderwijs voor met name Omroep Brabant en Omroep Zeeland.

Bekendheid

"Het thema werk, wat werk betekent voor mensen, heeft mij altijd enorm geboeid. Natuurlijk is werk belangrijk om een inkomen te verdienen, maar werk -en ook vrijwilligerswerk- betekent zoveel meer", aldus Jan de Jong, die het vooral als zijn taak ziet om nog meer in te zetten op de herkenbaarheid en bekendheid van Omroep Meierij bij inwoners, bedrijven, instellingen en organisaties in Meierijstad.

Jan de Jong