Jan Aalders krijgt Erfgoedpluim Meierijstad

SCHIJNDEL - Jan Aalders van de Heemkundekring Schijndel is maandagavond door wethouder Johan van Gerwen onderscheiden met de Erfgoedpluim. Dat is een prijs voor personen en organisaties die zich inzetten voor behoud en herstel van waardevol materieel en immaterieel erfgoed binnen Meierijstad. Aalders kreeg de pluim tijdens de jaarvergadering van de Heemkundekring.
Aalders met de erfgoedpluim

“De heer Aalders is een maatschappelijk zeer betrokken persoon die zijn kennis, kunde en kwaliteiten gedurende decennia heeft ingezet ter verbetering van de belangstelling voor het erfgoed van Meierijstad en heemkunde van Schijndel in het bijzonder,” aldus de adviesraad. Vanwege de betrokkenheid van de heer Aalders steunde de raad zijn voordracht dan ook unaniem.

Jan Aalders is betrokken geweest bij veel projecten omtrent materieel en immaterieel erfgoed. Zo is hij sinds 2001 lid en secretaris van het bestuur van de Heemkundekring Schijndel, en heeft hij er mede voor gezorgd dat het ledenaantal is opgelopen en de financiële situatie is verbeterd. Andere projecten waar hij bij betrokken waren zijn de werkgroep ‘Historische Boerderijen van Schijndel’ en ‘75 jaar Bevrijding’.