Jaaroverzicht Omroep Meierij: 'Het lijkt alweer zo lang geleden'

Van 27 december tot 1 januari

MEIERIJSTAD – “Het lijkt alweer zo lang geleden”. Dat merkte één van de mensen op die de afgelopen maand keihard gewerkt hebben aan het Jaaroverzicht 2020 van Omroep Meierij TV. Dat jaaroverzicht wordt vanaf 27 december tot 1 januari elk uur uitgezonden. Vanaf dat moment is het ook online te zien.

De opmerking werd gemaakt na het terugzien van beelden uit juni. Daar stonden vrolijke mensen op die na een paar maanden intelligente lockdown weer op een zonnig terras een biertje konden drinken. Nu de dagen vooral grijs zijn en de situatie niet beter maar slechter is, lijkt die vrolijkheid heel lang geleden.

Aan het begin dit jaar begonnen we al met de voorselectie van de onderwerpen voor ons jaaroverzicht. Het idee was om onze kijkers in de laatste week van het jaar een feest van herkenning voor te schotelen.

Niet alleen kommer en kwel

Die illusie werd in maart hard verstoord toe de wereld in het algemeen en Meierijstad in het bijzonder werd getroffen door het coronavirus. Ons jaaroverzicht zal zorgen voor herkenning, maar van een feest is al lang geen sprake meer.

Wie, zoals onze redactie al deed, 2020 nog eens aan zich voorbij ziet trekken, ziet niet alleen maar kommer en kwel. De corona maakte in de Meierijstad ook krachten los die toonden hoe sterk gemeenschapszin kan zijn. Laten we vooral dat blijven herinneren.

Dat alles hebben wij van Omroep Meierij het afgelopen jaar onder moeilijke omstandigheden proberen in beeld te brengen. Van 27 december tot 1 januari willen we daar nog één keer op terugkijken om daarna de blik te richten op een nieuw jaar.