IVN excursie Korstmossen, mossen en andere kleinoden

VEGHEL - “Het zijn de kleine dingen die het doen”, werd begin jaren ’90 gezongen. In hoeverre dat nog klopt wordt getoetst tijdens een excursie door natuurvereniging IVN Veghel, langs het Duits Lijntje en Geerbos op zondag 25 februari.

Tijdens deze natuurexcursie komen de kleinste planten aan bod; vooral mossen die overal kunnen groeien als ze maar af en toe een regendruppel kunnen opvangen. De kleine korstmossen hebben nog minder nodig. Die gedijen zonder problemen op stenen, hekwerken en treinrails. Het zijn dan ook geen planten, maar een verzameling organismen. Ook zijn er al kleine plantjes die in de winter hun bloemetjes openen. Dit alles met één doel: insectenbezoek.

Tijdens de excursie ontdekken mensen deze wereld van ‘kleine dingen die het doen’. De excursie begint om 10:00 uur op de parkeerplaats naast de Middegaal 13. Loepen worden verzorgd door het IVN, maar wanneer mensen er zelf een hebben, wordt verzocht die vooral mee te nemen. Voor meer informatie, ga naar www.ivn-veghel.nl of bel 06-28062650