Inwoners Zijtaart klaar met gestuiter op de fiets (Video)

ZIJTAART – Als het aan de inwoners van Zijtaart ligt, wordt het fietspad dat Keldonk via Zijtaart met Eerde verbindt, zo snel mogelijk vervangen. Door de vele boomwortels, stuiteren de fietsers en zijn ook ongelukken niet uitgesloten.

Helmut Henst, voorzitter van dorpsraad Zijtaart, woont aan de Reibroekstraat en ziet dagelijks hoe de fietsers stuiterend over het fietspad gaan: “Soms gaat het dan ook mis. Afgelopen week nog ging een wielrenner hier onderuit.” Meestal loopt het met een sisser af, maar er zijn mensen die blijvend letsel hebben overgehouden aan het fietspad. Henst: “Er fiets hier een vrouw rond, die door een valpartij een plaat in haar arm heeft moeten laten zetten.”

De gemeente heeft aangegeven tussen april en oktober van dit jaar het fietspad aan te willen pakken. Als het aan Henst ligt, gebeurt dat liever gisteren dan vandaag. “Het liefst zie ik dat ze het hele fietspad tussen Eerde en Zijtaart aanpakken. Zolang het fietspad niet gerenoveerd is, bestaat de kans dat er weer iemand een ongeluk met blijvend letsel er aan overhoudt. Dat wil je niet hebben.”