Inwoners Rooi geven ruimhartig aan 19 Goede Doelen (video)

SINT-OEDENRODE – De stichting Goede Doelen Week sloot zaterdag het eerste lustrum met een trots gevoel af. Voor de Martinuskerk op het Kerkplein maakten bestuursleden zaterdagmorgen de opbrengst bekend van de collecte voor de 19 deelnemende Goede Doelen.

€ 62.092,04 stond op het bord dat een scheidend wijkhoofd mocht onthullen. Een bedrag dat een dik verdiend applaus opleverde van de belangstellenden die op de bekendmaking waren afgekomen. De bekendmaking van de Jubileumeditie werd vooraf luister bijgezet door het orkest de Narretuuters. Dat leverde behalve de eigen vrijwillige medewerkers van de stichting ook winkelend publiek op.

Zeer tevreden
De opbrengst van 2023 is het hoogste bedrag in de 5 jaar dat Sint-Oedenrode voor meerdere Goede Doelen geld inzamelt. Bijna 8 duizend euro meer dan in 2022. “Daarmee wacht ons weer een nieuwe uitdaging voor de collecte van 2024. Na de zomervakantie gaan we aan de slag om te zien of we de opbrengst van volgend jaar nog ietsje hoger kunnen krijgen. Maar ik ben met het bedrag van dit jaar uiteraard zeer tevreden”, aldus Ad de Gouw.
Solidariteit
De voorzitter dankte alle vrijwilligers van de stichting die hieraan hebben meegewerkt. Gevraagd naar een verklaring voor de vrijgevigheid van de Rooienaren antwoordde Ad: “Ik denk dat het te maken heeft met solidariteit. Mensen weten maar al te goed wat het betekent als iemand in de omgeving ziek is. Dan zijn mensen bereid om voor een ander te geven”.

Blij met kunstwerk
Voor Mario Korsten uit Sint-Oedenrode had de bekendmaking van de opbrengst nog een bijzonder tintje. Hij kwam met zijn voorspelling het dichtst bij de opbrengst van dit jaar. Zijn geheim? “Ik had bij de opbrengst van vorig jaar 10% opgeteld omdat Rooise mensen gul zijn”. De voorspelling leverde Mario een schilderij op van plaatsgenoot en kunstenaar Adri Frigge. Een Roois dorpsgezicht met de Knoptoren en de kiosk zoals die is en blijft. “Ik ben er ointzettend blij mee”, aldus de winnaar bij wie het kunstwerk een mooi plaatsje aan de muur krijgt.