Inwoners mogen meedenken over volgende fase nieuwbouwwijk De Bolst Erp

ERP - Nieuwbouwwijk De Bolst in Erp is aan een volgende fase toe. Deze nieuwe woonwijk ligt aan de noordrand, direct grenzend aan het buitengebied. De ontwikkeling van de woonwijk verloopt per fase. De schets voor fase 5 en de eerste denkrichting voor de invulling van De Bolst Noord zijn in concept klaar. Op 19 april zijn inwoners van Meierijstad welkom om met de gemeente Meierijstad van gedachten te wisselen over de voorliggende schetsen.

Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente het hebben over de ontwikkeling van het park, bijvoorbeeld over keuze van speeltoestellen of wensen op het gebied van beplanting. Voor fase Noord gaat het met name over voor- en nadelen van verschillende keuzes. Opmerkingen worden meegenomen in het verdere ontwerpproces.
Wethouder Jan Goijaarts: “Omdat een duurzame gebiedsontwikkeling niet alleen door de gemeente wordt gemaakt, vragen we onze inwoners om mee te denken. Zodat een woonwijk ontstaat waar het fijn wonen en leven is voor iedereen”

Aanmelden tot 14 april

De bijeenkomst over fase park en fase Noord is op 19 april in gemeenschapshuis Ter Aa in Erp. Om groepen te kunnen vormen, zijn er tijdsblokken. Aanmelden kan via www.meierijstad.nl/aanmeldendebolst . Aanmelders ontvangen een bevestiging en het tijdsblok waarin ze ingedeeld zijn.

Nieuwbouwplan De Bolst

De Bolst wordt een nieuwe woonwijk met in totaal circa 300 woningen voor alle doelgroepen en leeftijden. Aan de zuidzijde van de weg Achterbolst zijn fase 1/m 5 en park gepland. Aan de noordzijde is de uitleg van De Bolst Noord voorzien. Fase 1 en 2 zijn inmiddels klaar en fase 3 is in ontwikkeling. Fase 4 is medio maart in de verkoop gegaan en voor fase 5 wordt de laatste hand aan de schetsen gelegd.