Inloop-Orgelconcert in Schijndel

SCHIJNDEL – De 22-jarige organist Jesse Bruul is zaterdag 30 juli vanaf 14.00 uur te beluisteren tijdens een inloop-orgelconcert in de Heilige Servatiuskerk in Schijndel. Op het programma staan werken van de Amerikaanse componist Aaron Copland, de Engelse organist en componist William Mathias, de Duitse barokcomponist Georg Böhm en de Franse componisten Jean-Phillipe Rameau en Théodore Dubois.

Pianorepetitor
Jesse Bruul was op jonge leeftijd al geïnteresseerd in de klank en werking van het orgel. Hij volgde pianolessen bij onder andere Frank van der Laar in Amsterdam en orgellessen bij Anton Pauw op het Müllerorgel in de Bavokerk te Haarlem. Na het afronden van de middelbare school werkte hij als pianorepetitor bij Opera Zuid in Maastricht voor de productie van Leonard Bernsteins opera ‘A quiet place’. Sinds vorig jaar volgt hij orgellessen bij Sander van den Houten in Den Haag.

Stichting Smitsorgel
De afgelopen jaren gaf Bruul concerten op een aantal historische Smitsorgels in Brabant en op het monumentale orgel van de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Sinds dit jaar is hij ook betrokken bij de Stichting Smitsorgel in Sint-Oedenrode over de rol en de toekomst van het orgel.

Organist Jesse Bruul