Informatiepunt Digitale Overheid bij bibliotheken Meierijstad

MEIERIJSTAD - Veel overheidsinstellingen en organisaties hebben het woord 'dienstverkening'hoog in het vaandel staan maar: dat is dan wel dienstverlening via de computer. Digitaal dus. Voor een grote groep burgers is dat prima, maar er is ook een grote groep mensen die daar de grootster problemen mee heeft en heel graag een 'echt mens' willen spreken.

 

Bij de bibliotheken hebben ze dat goed begrepen en...er naar gehandeld. Want alle bibliotheken in Meierijstad hebben tegenwoordig een Informatiepunt Digitale Overheid. Daar kan iedereen terecht met alle vragen met betrekking tot zaken zoals het aanvragen van toeslagen, ook de energie-toeslag, de AOW, de DigiD-app of het verlengen van een rijbewijs, om maar eens een paar zaken te noemen.

 

Afspraak
Vaak kunnen de medewerkers van het informatiepunt zelf direct antwoord geven of daadwerkelijk helpen bij het digitaal invullen van overheidsformulieren. En als er niet direct de juiste informatie kan worden gevonden, dan helpen de medewerkers bij het vinden van organisaties of instellingen die wel die hulp kunnen verlenen.
Voor de eenvoudige vragen kunnen mensen zo binnenlopen, maar voor sommige zaken, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van die energie-toeslag, kan het makkelijk zijn om eerst een telefonische afspraak te maken.

 

Gratis
De hulp is er voor iedereen, dus niet alleen voor mensen die lid zijn van de bibliotheek, en...alle hulp is gratis.
Het Informatiepunt Digitale Overheid is op de volgende dagen geopend:
Bibliotheek Veghel maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Bibliotheek Schijndel: maandag van 14.00 tot 17.00 en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur
Bibliotheek Sint-Oedenrode: dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur.
Het Informatiepunt Digitale Overheid is telefonisch bereikbaar op: 0413 - 342 705