Indrukwekkend eerbetoon Papgat bij begrafenis Broer Wouters

SINT-OEDENRODE - Onder grote belangstelling is Christ, Broer, Wouters zaterdagmorgen begraven op het Parochiekerkhof in Sint-Oedenrode.

Broer Wouters, zoals hij door iedereen in Rooi werd genoemd, overleed vorige week zondag op 77-jarige leeftijd.
Vooral voor de carnavalswereld in Papgat, zoals Sint-Oedenrode dan heet, komt het overlijden van Broer Wouters als een groot verlies en dat werd zaterdag ook wel duidelijk, niet alleen in de overvolle kerk, maar ook door de erewacht die leden van alle carnavalsverenigingen hadden gevormd tussen het rouwcentrum en de kerk.
En ook uit de toespraken die tijdens de afscheidsdienst werden gehouden kwam nog eens naar voren dat Broer Wouters, vooral achter de schermen, een onmisbare rol heeft gespeeld bij tal van activiteiten.

'Goeie Rooise mens'
“Broer Wouters was gewoon een goeie Rooise mens”, zo verwoordde Wim van Meijl het gevoel van de meer dan 100 aanwezigen in de kerk.
Ook Igo van Roosmalen, van de Carnavalsstichting Papgat en Erwin Delisse, van de door Wouters opgerichte carnavalsvereniging ’t Skrothupe, benoemden de betekenis van Wouters voor nagenoeg alles wat met carnaval jaarlijks moet worden geregeld.
Ada van der Velden en Patrick Wouters, die namens de familie het woord voerden, wezen op de bescheiden, maar ook zeer principiële manier waarop Broer Wouters nadrukkelijk aanwezig was in het leven van heel veel inwoners van Rooi.