In memoriam: Mia Dahmen – van Hastenberg

SINT_OEDENRODE – Mia Dahmen van de Gouden Leeuw is niet meer. De voormalig uitbaatster van De Gouden Leeuw is op 12 januari overleden. Samen met haar man Harry runde zij dertig jaar lang het karakteristieke café-restaurant aan de Markt.

De Gouden Leeuw is een markant en beeldbepalend pand aan de Rooise Markt. Mia Dahmen-Van Hastenberg was voor De Gouden Leeuw net zo markant en beeldbepalend. Naar eigen zeggen was ze een echte feestneus. Veel mensen kenden haar vooral als oprecht gezelligheidsmens. Mia bracht leven in de brouwerij: in haar zaak maar óók in het verenigingsleven en in de politiek. Zo was een graag gezien lid van carnavalsvereniging de Klotjes. Haar visie en mening werden bij de lokale politieke partij DGS/BVT gewaardeerd.

Horen, zien en zwijgen

Mia Dahmen werkte al van jongsaf aan in de horeca. Een levensstijl die haar paste als een warme jas. Haar echtgenoot Harry volgde haar in de keuze voor de horeca. Van kapper, werkzaam in de zaak van zijn vader aan de Heuvel, naar De Gouden Leeuw aan de Markt was letterlijk en figuurlijk een kleine stap. In 1972 werden Harry en Mia Dahmen eigenaar van De Gouden Leeuw. Ze zouden er 30 jaar met veel passie en plezier werken. Een mooi leven, vond Mia Dahmen. Maar ook eentje van horen, zien en zwijgen.