In Meierijstad vorig jaar 356 verkeersongelukken

MEIERIJSTAD – In Meierijstad gebeurden vorig jaar 356 verkeersongevallen. Dat blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van de politie en Rijkswaterstaat.

Er gebeuren volgens Independer relatief veel verkeersongevallen in Noord-Brabant. In 2020 werden er binnen de provinciegrenzen ruim 14.000 verkeersongelukken geregistreerd. Dit komt neer op 13,7% van het totale aantal ongevallen in Nederland. De meeste incidenten werden gemeld in Eindhoven, Tilburg en Breda.

In Noord-Brabant gebeurde er vorig jaar de meeste verkeersongelukken in Eindhoven. Hier werden 1.713 verkeersongevallen geregistreerd waar een of meerdere verkeersdeelnemers bij betrokken waren.

Kans op ongeval grootst in Moerdijk

Wanneer het aantal verkeersongelukken wordt afgewogen tegen het inwonersaantal, is de kans op een ongeval het grootst in Moerdijk. Per 1.000 inwoners werden hier vorig jaar 11,3 ongelukken gemeld. Dit is bijna twee keer hoger dan het landelijke gemiddelde van 5,9 verkeersongevallen per 1.000 inwoners.

De helft van alle Nederlandse geregistreerde verkeersongevallen waarbij ook het type weg bekend is, gebeurde in 2020 op een rechte weg (50,2%). Dit waren vooral kop/staartbotsingen en ongelukken waarbij voertuigen in de flank geraakt werden. Ook verkeersongevallen op kruispunten (22,8%) kwamen vorig jaar relatief vaak voor.