In het Paasmandje van de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Pasen of niet. De bedenkers van de 55 Plusshow zitten zondag gewoon in de studio achter mengpaneel en microfoon. Onder het genot van chocolade-eitjes gaat tussen 11.00 en 13.00 uur het radioprogramma gewoon de ether in. Wat er in ons Paasmandje zit lees je hieronder.

Paasexpositie
Allereerst horen we van Erry Dortmans hoe het er in Nijnsel aan toegaat tijdens de eerste creatieve Paasexpositie. Beide dagen kun je tot 17.00 uur terecht in zowel de parochiekerk als in De Beckart. Inwoners van Nijnsel, jong en oud, tonen er hun nieuwste creaties. Hiervoor zijn ze al maanden bezig geweest. Een bezoekje stellen ze zeer op prijs.

THUIS van Hugo Claus
Stichting Meij is een toneelgroep met acteurs die op projectbasis met toneelstukken in theaters in Meierijstad op de planken staan. In 4 plaatsen vertolken zij het toneelstuk THUIS van de Vlaamse schrijver Hugo Claus. Volgens regisseuse Antonet van der Heijden is het een mooi stuk dat je zeker moet gaan zien. Leg alvast pen en papier klaar want tijdens het interview vertelt ze komende zondag beslist waar THUIS te zien is en hoe je aan kaartjes komt.

Sportawards
Wethouder Johan van Gerwen en de voorzitter van de Sportraad Ad van Acht trekken er over enkele weken samen opuit om de sportkampioenen en sportvrijwilligers in het zonnetje te zetten. Thuis of bij hun vereniging. Wie ze moeten huldigen bepalen de inwoners van Meierijstad zelf. Ad van Acht vertelt hoe je de kandidaten hiervoor kunt opgeven.


Casa del Arte
Amateur- en professionele kunstenaars uit Wijbosch krijgen van plaatsgenote en kunstenares Petra Thoen het verzoek om zich te melden voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival op 5 mei. Via zelf gemaakte kunst uiting geven aan vrijheid. Dat is de bedoeling van het festival dat bij Casa del Arte in Wijbosch plaatsvindt. Ook voor dit evenement is het verstandig om pen en papier bij de hand te hebben. Tenminste, als je jouw kunsten aan het grote publiek wilt laten zien.

Zuutjes meezingen
Een paar weken geleden sprak Trees van Geffen in onze uitzending over Zuutjes Carnavallen. Dat hebben ze bij De Buuf in Veghel gemerkt. Het café aan het Bolkenplein zat carnavalmaandag vol met GAS-leden. Deze groep Gezellige Actieve Senioren meldt zich voortaan elke eerste vrijdag van de maand bij het café op het Bolkenplein om Zuutjes mee te zingen. Karaoke noemen ze dat. In de rubriek Hé Goade Mee vertelt Trees er alles over.

Vaste medewerkers
Ook onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van den Heuvel en dichter Renate Spierdijk komen tussen het Paaseieren zoeken het een en ander vertellen. Een Meierijs verhaal, nieuws uit de bibliotheek en het Gedicht van de Week. Wij doen er muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90 bij. Luister je zondag mee? Je hoort de 55 Plusshow op 107.1 FM en via de mediakanalen op Omroep Meierij.