In- en uitvaart van een vloot historische schepen op de Noordkade

VEGHEL – In het weekend van 12 tot en met 14 juli, zal een vloot met historische schepen in- en uitvaren aan de Noordkade in Veghel. De gehele zaterdag zullen deze boten te bezichtigen zijn door liefhebbers.

Het gaat om ongeveer 50 vaartuigen met de nodige historie. Het evenement wordt georganiseerd door Ondernemend Veghel. Naast de in- en uitvaart van de vloot, zullen er tijdens dit weekend nog meer evenementen door hen georganiseerd worden. Het definitieve programma is nog in ontwikkeling en zal later bekendgemaakt worden.

Een van deze extra evenementen zal de ‘sloependag’ zijn. Tijdens dit evenement krijgen de eigenaren van een sloep de kans om in de eigen omgeving te varen. Normaal gesproken is dit lastig om te doen, aangezien er geen helling is waar men hun boot vanaf een trailer te water kan krijgen. Voor deze mensen wordt er die dag een faciliteit voor het in- en uithijsen van de boten geregeld, waardoor het dan wel mogelijk wordt.

Voor deze ‘sloependag’ zoekt Ondernemend Veghel nog deelnemers. Het doet daarom een oproep aan botenbezitters die interesse hebben om tijdens deze dag het water op te gaan. Bij voldoende aanmeldingen gaat de organisatie kijken wanneer het mogelijk is om de benodigde faciliteiten te regelen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretariaat@ondernemendveghel.nl