In de 55 Plusshow is het toch nog een beetje carnaval

MEIERIJSTAD – Geen carnaval dit jaar. Hoe groot is voor jou die domper? Of denk je ach, en trek je vervolgens je wandelschoenen of schaatsen aan? Voor iedereen die de leut, de gekte en de polonaise mist, hebben we goed nieuws: in het tweede uur van de 55 Plusshow op OSR920 Omroep Meierij Radio zorgen we komende zondag voor een beetje carnavalssfeer. Maar eerst spelen we in het eerste uur, tussen 11.00 en 12.00 uur, een paar serieuze maar niet minder gezellige noten. Zo zoomen we in op twee activiteiten die de medewerkers van bibliotheek Meierijstad organiseren: de afhaalbieb en de winterwandelingen.


Meierijstad Mijmert
Heb je trouwens al gehoord van de Mijmerplaatsen? Die worden in alle dertien kernen van Meierijstad ingericht als herinnering aan de coronacrisis waar we nog middenin zitten. Op verzoek van burgemeester Kees van Rooij, de bedenker van het idee, voltooit een comité nu deze bijzondere plekken die omlijst worden met verhalen in een podcastserie. Tom Berkers en Luuk Glaap zijn twee van de vier jonge journalisten die komende weken met de microfoon op pad gaan om de verhalen op te halen. Wij mijmeren alvast met hen vooruit in onze radioshow.

Het verhaal van het askruisje
Mijmeren, dat doe je misschien ook wel na het Gedicht van de Week. Dat kunststukje vloeit deze keer uit de pen van Louis van Londen. Waar columnist Antoon Buiting je mee verrast, dat is weer een heel ander verhaal. Hij haalt herinneringen op aan Aswoensdag en het askruisje. Grote kans dat je daarna die lach niet van je gezicht krijgt.

Ja hoor, toch een beetje carnaval
In ons tweede uur brengen we meer lol en gein. Er zijn dan wel geen kletsavonden dit jaar. En ook hoor je geen verslag van een gezellige carnavalsmiddag bij de Jeugd van Toen in ons radioprogramma. Zet toch de serpentines maar klaar voor de boerenbruiloftcommissie van Schorsbos in Schijndel. Helemaal coronaproof kiezen zij uit vier aspirant-boerenbruidsparen hét boeren stel dat in 2022 in de onecht wordt verbonden. Ellen van Engelen legt ons uit hoe de sollicitatieprocedure verloopt.

Of er nog wat te hossen valt?
Voor een beetje carnavalssfeer moeten natuurlijk ook de voetjes van de vloer. Zit jij zondag in je boerenkiel, je kippenpak of je piratenoutfit klaar voor onze live stream? En wil je tussen onze interviews door even lekker hossen? Vraag dan jouw favoriete carnavalskraker aan via App de dj. Maar dat mag natuurlijk ook een fijne plaat uit de jaren ‘60, ‘70 of ‘80 zijn. Wij vinden het in ieder geval hartstikke gezellig dat je zondag luistert. Heb je de afgelopen weken een van onze interessante onderwerpen gemist? Geen nood. Luister ze gewoon terug in onze podcast.