IJshockeytoernooi Winterpark Schijndel: ‘Lekker beuken’ (video)

SCHIJNDEL - De sportcoaches van de Gemeente Meierijstad organiseren iedere vakantie allerlei activiteiten voor de jeugd. Woensdagochtend ging het ijshockeytoernooi in het Winterpark Schijndel van start. 18 kinderen in de leeftijd van 8 tot 17 jaar namen hieraan deel en het ging er soms fanatiek aan toe.

Beweging
Het doel van de sportcoach is om iedereen in beweging te krijgen. Daarom organiseren zij tijdens vakanties diverse sportactiviteiten. Een van de sportcoaches van Meierijstad en medeorganisator van dit ijshockeytoernooi is Martijn de Kok: “Het organiseren van evenementen zoals deze is eigenlijk ontstaan in de coronatijd. We doen dat in samenwerking met andere instanties zoals jongerenwerk. Die helpen ons ook mee. Elke vakantie proberen we iets op te zetten. Dat kunnen zijn lasergames, Glow in the Dark voetbal of ijshockey. Morgen hebben we in Sint-Oedenrode nog een springkussen parcours voor de jeugd. We vinden het fijn dat we vandaag ook de oudere doelgroep hier hebben.”

Enthousiast

De genoemde activiteiten zijn bedoeld voor de jeugd van 7 tot 17 jaar. Opvallend is dat bij het ijshockey ook de oudere jeugd tot 17 jaar aanwezig is. Mike is een van de jongste deelnemers. Voor hem is het geen probleem om met de oudere jeugd te ijshockeyen: “We zijn wel een van de jongste met al die grote kinderen. Maar ze doen wel rustig aan. En ik vind het superleuk dat dit georganiseerd wordt.”

Meedoen belangrijker dan winnen
Ook Sen heeft een leuke ochtend: “Fijn om hier lekker bezig te zijn met je vrienden. Of je groot bent of klein maakt niet zoveel uit.” En op de vraag aan Mike of hij al een wedstrijd heeft gewonnen is het stellige antwoord: “Ja, maar ik weet niet hoe vaak. En ik ben hier voor het plezier dus dat maakt ook niet uit.”

Het ging er soms fanatiek aan toe
Fotograaf: Jan van Oort
IJshockeytoernooi Winterpark Schijndel