Iedereen wil op de foto met de FIFA-wereldbeker (video)

De kostbare FIFA-wereldbeker heeft een eigen bewaker.
Fotograaf: Paul van Asseldonk

NIJNSEL –Hemelvaartsdag 2023 zal door tientallen kinderen herinnerd worden als de dag waarop ze op de foto gingen met de FIFA-wereldbeker voor vrouwen. De kostbare beker was (met een eigen bewaker) donderdagmorgen te bewonderen bij voetbalvereniging Nijnsel. De trofee maakt een promotietour langs de 32 landen die dit jaar meedoen aan het WK. Ook onze Oranje Leeuwinnen voetballen in juli en augustus in het eindtoernooi in Australië en Nieuw-Zeeland.

Waar de beker in andere landen te bewonderen is in hoofdsteden als New York, Tokio of Londen is Nijnsel, gemeente Meierijstad de Nederlandse bestemming. Maar niet voor niets heeft de KNVB het dorp hiervoor uitgekozen. Voetbalvereniging Nijnsel bestaat dit jaar 75 jaar en bovendien heeft de club een vrouwelijke voorzitter Doreen van de Berkmortel. Zij is daarmee een voorbeeld voor meisjes voetballers. 

Naast het fotomoment was er ook een voetbalclinic voor meisjes tussen de zes en negentien jaar uit de Meierijstad en omgeving. Die werd gegeven door voetbalschool Jordy Thomassen.

Tientallen kinderen gingen op de foto met de wereldbeker.