Iconisch beeld van een bizarre tijd

SCHIJNDEL – Over een tijdje, als de coronacrisis achter de rug is en Nederland gewend is geraakt aan het nieuwe normaal, zal de vraag gesteld worden: welk beeld uit die tijd herinner je je het meest. Grote kans dat het deze foto is van collega Jan van Oort.

Hij is gemaakt in Sporthal De Dioscuren in Schijndel. Die is tijdelijk ingericht als bloedprikpost omdat op de andere locaties geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Je kunt in de hal terecht met een aanvraagformulier van Bernhoven Diagnostisch Centrum en van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Opmerkelijk is de gelatenheid waarmee de bezoekers hier bloed laten prikken. Je kunt een nummertje trekken maar er is geen infobord waarop te zien is wanneer je aan de beurt bent. Dus er worden regelmatig vragen gesteld als 'welk nummertje heb jij'. En dat in een grote hal.

Pionnen geven de richting aan. Enkele bezoekers vonden het jammer dat er niet een paar tennistafels aanwezig waren waarmee de tijd viel te doden. Voor de rest niets dan lof voor het zorgpersoneel dat in deze tijd toch maar ervoor zorgt dat het bloedprikken door kan gaan.