MEIERIJSTAD - IBN, de organisatie die zich richt op het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk, is tevreden over het jaar 2021.
"Ondanks wederom een jaar waarin de impact van corona groot was kan IBN terugkijken op een goed 2021", zo meldt IBN in het maandag verschenen jaarverslag.
Het IBN voert voor 6 gemeenten in noordoost Brabant, waaronder Meierijstad, de participatiewet uit en uit het jaarverslag blijkt dat er vorig jaar 233 mensen zijn aangemeld bij het IBN en het totaal aan geplaatste medewerkers via die participatiewet kwam daarmee eind vorig jaar uit op 519 werknemers.
Daarnaast is IBN ook nogeens werkgever van bijna 2100 mensen die al via de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening) werkzaam waren bij of via IBN en nogeens 671 niet-gesubsidieerde medewerkers (vooral kader- en productiemedewerkers).

De Toekomst
IBN is ook positief over de overname van schoonmaakbedrijf De Toekomst uit Schijndel. Die overname is in 2021 tot stand gekomen en daardoor nam het aantal medewerkers van IBN toe met 460 mensen.
De 6 deelnemende gemeenten krijgen over 2021 een dividend uitgekeerd van in totaal 700.00 euro. "Met dit bedrag kunnen zij extra werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt", zo meldt IBN in het jaarverslag.