Huurders krijgen 70 euro voor energiebesparende artikelen

MEIERIJSTAD – Inwoners van Meierijstad kunnen weer een bedrag van 70 euro besteden aan energiebesparende spullen , variërend van radiatorfolie tot een waterbesparende douchekop.

De gemeente noemt het zelf de energiebesparingsbox. Bij alle huurders in Meierijstad valt deze week een brief op de mat met alle informatie.

Huurders kunnen zelf kiezen wat ze willen. Ze kunnen kiezen voor een standaardbox, maar ze kunnen ook een cadeaubon inwisselen en zelf een keuze maken.

In principe is die keuze onbeperkt als het maar energie bespaart en binnen het budget blijft. Mogelijkheden zijn: radiatorfolie, ledlampen, tochtstrips- en borstels, tijdklokken, waterbesparende douchekop, powerbank op zonnecellen of de SlimWonen App.

Ecomobiel maakt tour door Meierijstad

Eind 2020 kregen alle eigenaren van een huis met een bouwjaar vóór 1977 al de kans om een cadeaubon te verzilveren voor energiebesparende producten. Zij kunnen nu niet opnieuw meedoen. Alle andere woningeigenaren kunnen wel een energiebox aanvragen op www.debespaarcode.nl/meierijstad.

Op 11, 12 en 13 november komt de gemeente naar de inwoners toe. De Ecomobiel is te vinden op de Markt in Veghel (donderdag 11 november 09.00 – 13.00 uur), Sint-Oedenrode (vrijdag 12 november 09.00 – 13.00 uur ) en Schijndel (zaterdag 13 november 10.00 – 16.00 uur). De Energiecoaches van Energie Coöperatie Meierijstad, de Bespaarwinkel en medewerkers van de gemeente reiken de Standaardboxen uit.

Ecomobiel