Hutten scoort goed op ranglijst reputatieonderzoek

VEGHEL - Hutten uit Veghel scoort goed op de zogeheten MT500 ranglijst die vandaag bekend is geworden.
De MT500 is een reputatieonderzoek voor Nederlandse bedrijven op basis van de mening van managers, beslissers en leidinggevenden.

In de categorie catering, schoonmaak, beveiliging en zake.lijke dienstverlening staat Hutten op nummer 1 en in de overall-lijst van Nederland staat de Veghelse cateraar op een fraaie 11e plek.
"Naast klantgerichtheid, productleiderschap en kwaliteit van de uitvoering wegen goed werkgeverschap en duurzaam ondernemen even zwaar in het onderzoek. Precies de elementen waarmee wij impact willen maken en beweging willen brengen in de markt. Deze waardering laat zien dat we op de goed weg zijn", aldus Drees Peter van den Bosch, de algemeen directeur van Hutten.
KlantgerichtIn de categorie waarin Hutten op de eerste plaats eindigde werden 13 organisaties beoordeeld door in totaal 405 respondenten. Hen werd gevraagd om hun top 3 van meest bewonderde bedrijven aan te wijzen. Deze top 3 beoordeelden zij vervolgens op vijf aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap, excellente uitvoering, goed werkgeverschap en duurzaam ondernemen.
De beste
Drees Peter van den Bosch: “We komen bij alle vijf de aspecten als beste uit de bus. Ik ben dan ook trots op onze samenwerkers die ook in de coronaperiode naar de beste beleving voor onze gasten en het beste resultaat voor onze opdrachtgevers hebben gestreefd. Verder ben ik blij dat goed werkgeverschap en duurzaam ondernemen even zwaar meewegen. Het zijn twee belangrijke pijlers in onze bedrijfsvoering.
Zo geldt voor duurzaamheid dat we in 2024 klimaatneutraal en in 2030 klimaatpositief willen zijn. Hiervoor brengen we onze CO2-uitstoot omlaag door onder andere steeds meer in te kopen bij regeneratieve boeren. Zij werken aan het herstel van de bodem, waterkwaliteit en meer biodiversiteit. Daarnaast maken we hybride producten, die zijn deels plantaardig en deels dierlijk.
Goed werkgeverschap betekent voor ons sociaal werkgeverschap. Zo bieden we werk aan iedereen die wil werken, ook al is dat voor een beperkt aantal uren of als je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt.", aldus de algemeen directeur van Hutten.