Hutten Catering Veghel gaat 10.000 rijksambtenaren ‘voeden’

VEGHEL – Het Veghelse cateringbedrijf Hutten heeft een grote order binnengehaald en gaat vanaf 1 januari de catering verzorgen voor 10.000 rijksambtenaren in Den Haag. Dit betekent bovendien extra werkgelegenheid voor zeker 50 medewerkers.

Voor de catering van de rijksambtenaren was door FM Haaglanden een Europese aanbesteding uitgeschreven en die heeft Hutten dus gewonnen. FM Haaglanden is één van de grootste facilitaire dienstverleners voor het Rijk en heeft onder andere de zorg voor catering van 30.000 rijksambtenaren in Den Haag. Voor 10.000 van hen gaat Hutten dus vanaf 1 januari de catering verzorgen en dat contract loopt tot 2031.

Duurzaam
Bij de aanbesteding heeft vooral het duurzaam werken van Hutten een belangrijke rol gespeeld. “Wij willen in 2030 klimaatpositief zijn en zetten in op een meer plantaardig menu en sociale gelijkheid”, aldus Frits Kok, senior business consultant bij Hutten. “Het maakt ons extra trots dat we door FM Haaglanden vooral zijn geselecteerd vanwege ons onderscheidend vermogen”. Hutten gaat voor dit project ook extra maatregelen nemen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij de uitvoering, zo meldt het bedrijf.

Sociaal
En dat belang van duurzaam en sociaal werken wordt onderschreven door Pablo Hunnego, directeur van FM Haaglanden. “Wij zijn ambitieus en willen echt grote stappen zetten in het verduurzamen van onze dienstverlening. Dat is een fikse opgave waar we vol enthousiasme samen met Hutten op het gebied van catering invulling aan willen gaan geven”.

Hutten gaat catering voor 10.000 ambtenaren verzorgen
Fotograaf: FMHaaglanden Paul Voorham