Hulpactie voor slachtoffers overstroming komt vanuit Meierijstad op stoom

EERDE/SCHIJNDEL – De actie van inwoners uit Eerde en Schijndel voor de slachtoffers van de overstroming in Limburg en België komt op stoom. De eerste stroom hulpgoederen is al op weg naar het getroffen gebied.

Eén van de initiatiefnemers is Bea Tünnissen uit Eerde. Zij was onder de indruk van de beelden die ze op televisie zag. Samen met Carina Sanders en Kristel Vermeulen uit Schijndel besloten ze te doen wat ze konden.

Ze meldden zich bij vrijwilligersorganisaties in Limburg die al bezig zijn met het inzamelen van hulpgoederen. Nog voordat goed en wel ruchtbaarheid aan het Meierijstadse initiatief was gegeven is de eerste honderd euro al gedoneerd. “Maar we willen geen geld, we willen vooral spullen want de mensen in Limburg zijn veel kwijt geraakt,” vertelt Bea.

Snel handelen

Ze wil vooral snel werken. Bea Tünnissen: “Er zijn allerlei officiële instanties aan de slag gegaan, maar die zijn weer aan zoveel regeltjes gebonden dat het lang duurt. Wij willen gewoon heel snel actie. Snel spullen inzamelen en naar Limburg. De vrijwilligersorganisaties daar staan klaar om ze met vrachtwagens op te halen.”

Alles is welkom maar vooral voedsel, medicijnen,, verzorgingsartikelen. En dierbenodigdheden. Kristel Vermeulen uit Schijndel heeft duizend kilo kattengrit geregeld. Die gaat zaterdag naar Limburg.

Schrijnend

Bea is geraakt door de verhalen die ze hoorde. Zoals het verhaal van een die vier dagen aan tafel zat omdat ze niet kon lopen. Ze zat in haar eigen ontlasting. “De toestand is schrijnend,” zegt Bea.

Iedereen die spullen heeft kan ze brengen bij één van de volgende mensen: Carina Sanders 06-50400292, Meidoornstraat 19, Schijndel; Kristel Vermeulen 06-55346395, Zandkantsestraat 8 in Schijndel en Bea Tünnissen 06-51103290 Valkenbergstraat 15, Eerde.

Bij Kristel worden spullen geladen