Huizen Bernardshoeve kunnen toch worden afgebouwd

VEGHEL – Vijf huizen aan de Bernardshoeve in Veghel kunnen toch afgebouwd en gelegaliseerd worden. De gemeente wil afwijken van het oorspronkelijke plan.

De vijf huizen maken deel uit van een plan met twintig huizen in Veghels Buiten die al in 2019 klaar hadden moeten zijn. De gemeente ontdekte bij een bouwinspectie dat er fors was afgeweken van de verleende bouwvergunning. En legde vervolgens een bouwstop op waardoor een aantal woningen nog steeds niet is afgebouwd.

Aannemer failliet

Mede als gevolg van die bouwstop is de betrokken aannemer, Trivado uit Deurne, inmiddels failliet gegaan en heeft het garantiefonds Woonvorm een andere aannemer ingeschakeld om het project alsnog af te ronden.

Inmiddels is er een nieuwe aanvraag gedaan voor vijf woningen. Die aanvraag voldoet niet helemaal aan het geledende bouwbesluit en aan de welstandseisen die gelden voor dat deel van Veghels Buiten. Voor deze vijf huizen willen burgemeester en wethouders van de regels afwijken zodat ze toch afgebouwd kunnen worden en kunnen worden gelegaliseerd.