HoutBrox Veghel gaat definitief dicht

VEGHEL – Houtbrox in Veghel gaat definitief sluiten. De modewinkel in het centrum van Veghel, die de laatste jaren al niet meer Houtbrox heette maar Berden, gaat op 1 februari dicht en verwijst haar klanten naar de vestiging in Uden.
Verbazing zal de sluiting in Veghel niet wekken, want het ooit zo prestigieuze modehuis in Veghel is de laatste 20 jaar al enkele keren verbouwd en aangepast, maar werd per definitie steeds kleiner in omvang en collectie.
Maar voor menig Veghelaar is het wel weer een ‘begrip’ dat verdwijnt, want al bijna 120 jaar is de modewinkel in Veghel gevestigd.

In 1906 begonnen aan de haven als winkel ‘Het Anker’ in manifacturen en koloniale waren – een ontstaansgeschiedenis die lijkt op die van de Jumbo- is het bedrijf vooral bekend geworden in de jaren dertig toen Antoon van Hout en Lisa Brox de zaak overnamen en er ook hun naam aan verbonden.

Berden
In 2016 werd Houtbrox opgekocht door het Berden-concern, bijna net zo oud en ooit begonnen in Blerick.
In de laatste 10 jaar werd steeds meer duidelijk dat het vroegere Houtbrox Uden nog wel veel klanten trok, maar Veghel steeds minder.
En op dinsdag 31 januari komt er dus een definitief einde aan “Houtbrox in Veghel”.