Horecaondernemers willen ‘de stal uit’

Veel draagvlak voor oproep van Koninklijke Horeca Nederland

MEIERIJSTAD – “We zijn er zo aan toe. Eindelijk weer iets positiefs te kunnen doen en gasten te mogen ontvangen.” Paul en Syreeta van der Vleuten, eigenaren van restaurant De Gouden Leeuw, gelegen aan de gezellige markt van Sint-Oedenrode, willen zo graag weer opengaan. Zij doen mee aan de oproep van Koninklijke Horeca Nederland om de terrassen vandaag op 2 maart klaar te zetten voor gebruik.

De zon schijnt, alles is geschilderd en gepoetst, er zijn nieuwe plantjes aangeschaft en er is een uitgekiend systeem om corona buiten de deur te houden. Met een QR-code op elke tafel kunnen er online bestellingen worden gedaan. Daarbij worden automatisch triagevragen voorgelegd. Het personeel heeft miniflesjes met desinfectiespray waarmee elke tafel wordt schoongemaakt.

Het terras staat klaar zonder gasten

Geen boete riskeren

Het terras klaarzetten mag, maar bij het daadwerkelijk ontvangen van gasten riskeren ondernemers een boete van 4000 euro. Vandaar dat het terras van De Gouden Leeuw wordt afgesloten met een rood lint. “We hebben een appgroep met alle Rooise horecaondernemers. Niet iedereen doet aan deze actie mee. We vinden wel dat we geheel verantwoord en veilig open zouden kunnen. Als we die grote mensengroepen zien in parken, dan denken we dat ze beter op veilige afstand bij ons terecht kunnen”, aldus Paul.

Ongeveer 10 maanden nu zijn ze helemaal of gedeeltelijk gesloten. “Ik vind dat we open moeten mogen, liefst 5 minuten geleden!”

Bestellen met QR-code

Breed draagvlak

Overal in Meierijstad doen horecaondernemers mee aan deze ludiek actie. Ze laten zien dat ze er zijn en dat ze open willen. Een enkele ondernemer is het zo zat dat hij ook dreigt om daadwerkelijk zijn terras te openen. Of dat ook daadwerkelijk gebeurt en hoe daarop vervolgens wordt gereageerd zal in de loop van de dag duidelijk worden.

Een uitnodigend terras bij de collega's van De Kroeg