Hondenpension 'De warme mand' krijgt geen warm onthaal in de buurt

MEIERIJSTAD – De gemeente wil in principe meewerken aan het legaliseren van hondenpension ‘De warme mand’ in Veghel.

‘De warme mand’ in Veghel. De buren van het, nu nog illegale, hondenpension hadden daar donderdagavond tijdens de raadsvergadering in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode geen goed woord voor over en ook raadslid Laurens van Voorst was bepaald niet tevreden met de gang van zaken. En ook niet met de antwoorden op de 13 vragen die hij daarover gesteld had aan wethouder Jan van Burgsteden.
Het hondenpension is in 2023, zonder vergunning, gestart in de vroegere champignonkwekerij aan de Driehuizen in Veghel.

Handhaven
De gemeente heeft meerdere keren geconstateerd dat er sprake was van een illegale activiteit en heeft ook gedreigd met boetes tot in totaal 66.000 euro, maar heeft uiteindelijk nooit daadwerkelijk opgetreden.
En nu de eigenaar gevraagd heeft om het hondenpension, wat hij zelf op zijn website omschrijft als dierenhotel, alsnog te legaliseren, wil de gemeente daar in principe aan meewerken, zo maakte wethouder Van Burgsteden duidelijk.
De buren vrezen veel overlast, zowel geluids- als verkeersoverlast, en hebben op alle mogelijke manieren geprobeerd om het legaal maken tegen te houden.

Muur
“Maar je loopt in Meierijstad tegen een muur op als je probeert dit tegen te houden. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Wel vier keer zogenaamd handhaven, maar totaal niet optreden. Endan gewoon toch legaliseren. Ze doen maar precies wat ze zelf willen”, aldus één van de gefrustreerde buurtbewoners na afloop van de vergadering.
Of hij alsnog een zienswijze gaat indienen (bezwaar maken) tegen de plannen weet hij nog niet “want het heeft toch geen enkele zin hier, ze doen er echt helemaal niets mee”.

Eigenaar
De eigenaar van het hondenpension heeft eerder al op vragen van Omroep Meierij aangegeven geen commentaar te willen geven op de gang van zaken .