Hondenhotel ‘De Warme Mand’ in Veghel moet stoppen

Een hond in z'n hok
Fotograaf: Afbeelding door Freepik

VEGHEL – De hondenkennel ‘De Warme Mand’ aan de weg Driehuizen op de grens van de gemeenten Meierijstad en Bernheze is daar niet toegestaan. Volgens de gemeente Meierijstad heeft het bestemmingsplan nu een agrarische bestemming en is een hondenpension op de huidige plek nu in strijd met het bestemmingsplan.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders van Meierijstad op vragen die vorige week werden gesteld door de raadsfractie Hart.

Volgens de gemeente is er voor de nieuwe hondenkennel geen vergunning afgegeven. Het Team Handhaving is daar inmiddels van op de hoogte gesteld.

Enkele honderden meters verderop in de gemeente Bernheze zit er volgens de fractie ook al een andere hondenkennel. ,,De buurtbewoners hadden de hele dag last van het geblaf van de honden over en weer”, legt fractievoorzitter Laurens van Voorst van Hart desgevraagd uit.

,,Het antwoord is wat mij betreft klip en klaar. Een hondenkennel op die plek is in strijd met het bestemmingsplan. De aanvraag voor een wijziging van de vergunning is ingetrokken. Die hondenkennel moet daar dus weg. Dat kan niet anders. Die kennel zit daar nu dus illegaal.”