Hollen voor krollen in Veghel (VIDEO)

VEGHEL – De lekkerste loop van Brabant vond zondagmiddag in Veghel plaats. Voor de zevende keer alweer. Hoewel het ook de achtste editie had kunnen zijn. Maar daarover hoeven we niet veel meer te vertellen. Gelukkig vertoonde de zon zich regelmatig boven het parcours met start en finish de Markt in Veghel.

Volop sponsoring
De Krollenloop is in principe een prestatieloop waarbij de nummers 1, 2 en 3 per looponderdeel wel op het ereschavot mogen plaatsnemen. Met 5 afstanden kan iedereen aan een van de lopen meedoen. Van jong tot oud, waarbij het Veghelse bedrijfsleven van zich laat horen. Zo is er de Kroontje 1 kilometer en de Vanderlande 2,5 kilometer voor kinderen t/m 12 jaar. Bernhaege Advocaten verbond zich aan de 5 kilometer, Sligro aan de 10 terwijl Staalbouw Hendriks de sponsoring van de Ten Miles voor zijn rekening nam.

Anijsbroodje
Het Veghelse hardloopevenement dankt zijn naam aan de Veghelse krol. Een anijsbroodje van de plaatselijke bakker Van Leur met daarop of daar tussenin speculaas. Die lekkernij lag achter de finishlijn op de deelnemers te wachten. Met uiteraard een medaille waarmee je mag thuiskomen. Dat deden dit jaar 1250 sportievelingen, die werden aangemoedigd door de vele fans die langs de kant van het parcours stonden.

Met rappe tong
“De organisatie heeft het weer goed voor mekaar”, vertelde speaker van dienst Ton de Kort. Hij praatte ook de zevende editie weer met rappe tong aan elkaar. Inderdaad, je ziet steeds weer dezelfde gezichten die het er weer voor over hebben om de Krollenloop tot een goed einde te brengen. De vrijwilligers van de EHBO, de juryleden en alle andere, niet bij naam genoemde medewerkers die hand- en spandiensten verrichten. En daarbij hoort zeker de organisatie van de Krollenloop die na het tellen van de inkomsten weer gaan bepalen welk geldbedrag zij weer naar een Goed Doel brengen. De meeropbrengst gaat dit jaar niet naar één, maar naar twee goede doelen. Joseph Staete, onderdeel van het GGZ in Veghel kan in elk geval rekenen op een bedrag. Het geld bestemt men voor een nieuwe duofiets. De huidige met een leeftijd van dertien jaar is aan vervanging toe.

Veghelse krollen