Hoera! Mevrouw Merrienboer-Havermans is 100 jaar

"Geniet van het leven, het duurt maar even"

VEGHEL – De beperkingen in de zorg als gevolg van de coronacrisis zijn teruggebracht. En dat komt voor mevrouw Lena van Merrienboer-Havermans mooi op tijd. Zaterdag 6 juni wordt zij 100 jaar. Nu krijgt haar bijzondere verjaardag toch nog een beetje glans. Dochter Jacqueline, een van haar drie kinderen, kan de hele dag het feest samen met haar vieren in zorgcentrum Sint Joachim en Anna in Veghel. Haar andere kinderen, vijf kleinkinderen en zes achterkleinkinderen vieren het feest in groepjes op gepaste afstand mee. Net als burgemeester Kees van Rooij. In normale tijden komt hij persoonlijk feliciteren. Nu doet hij dat via beeldbellen.

Veel hobby’s
De eeuweling denkt nog graag terug aan Stampersgat, waar op 6 juni 1920 haar wieg stond. Daar in West Brabant had ze een fijne jeugd met veel vriendinnen. Met een clubje prikten ze bijvoorbeeld brailleboeken voor blinden. In 1953 verhuisde ze naar Veghel waar haar man als leraar bouwkunde aan de slag ging bij LTS Sint Joseph. West Brabant zijn ze nooit vergeten. Ze gingen daar nog vaak op bezoek. In Veghel had ze hobby’s in overvloed. Borduren, wandelen, fietsen, zingen in het koor van de LTS. En niet te vergeten tuinieren achter hun woning aan de Frisselsteinstraat tegenover Joachim en Anna. Daar ging ze destijds met haar man bij mensen op bezoek ging. En waar mevrouw Merrienboer nu sinds twee jaar woont.

Schiphol
“Drieëntwintig jaar geleden is ons pa overleden. Ons ma mist hem nog elke dag”, zegt dochter Els. Niettemin genoot haar moeder van alledaagse dingen, zoals de vele vogels in haar tuin. “Het lijkt hier wel Schiphol”, zei ze dan. Genieten doet ze ook van haar kleinkinderen. Vroeger fungeerde ze met veel plezier als oppas. Later smulde ze graag samen met hen van de frietjes, kroketten en appelflappen en genoot ze als ze op bezoek kwamen. Geniet van het leven, want het duurt maar even is volgens dochter Els nog steeds haar slogan.

Hoewel haar gezondheid haar wat parten speelt (haar ogen zijn niet al te best meer), keek mevrouw Merrienboer uit naar haar 100e verjaardag. Ze is nu een van de negen inwoners in Meierijstad die 100 jaar of ouder zijn.