Hoe ziet Meierijstad er uit in 2050 ?

MEIERIJSTAD - Dromen over de toekomst van Meierijstad. Hoe ziet het leven er in de 13 kernen van Meierijstad uit in 2050. Vertel het, en laat het zien in 6 minuten en 40 seconden; vrijdag 30 september bij Het Goede Leven in Eerde.
Deze oproep wordt gedaan door de Raad van Verbeelding: Floris Alkemade (oud Rijksbouwmeester) en architect/stedebouwkundige; Hella van der Wijst , schrijver, journalist en presentator; Herna Verhagen, CEO van Post NL; Beyza Unal, student Erasmus Universiteit; Winy Maas, innovatie-architect; Egbert van Acht Oud CEO Personal Health Business & Executive Philips en Daan Rovers, filosoof en oud dichter des Vanderlands/
En één ding hebbenze allemaal gemeen: ze hebben een heel persoonlijke band met één van de 13 kernen van Meierijstad.
Deze Raad van Verbeelding is door de gemeente ingesteld om te helpen bij het ontwikkelen van een visie voor de nieuwe fusie-gemeente Meierijstad die 6 jaar geleden ontstond met het samengaan van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode,
Atlas van Verbeelding

De Raad van Verbeelding heeft inmiddels een aantal sessies achter de rug en heeft op basis daarvan een Atlas van Verbeelding gemaakt die op vrijdag 30 september gepresenteerd zal worden op de Dag van de Verbeelding. En voor die Dag van de Verbeelding heeft de Raad ook een heel toepasselijke locatie uitgezocht: De camping Het Goede Leven in Eerde.
Maar de Raad van Verbeelding wil, voorafgaand aan de presentatie van die Atlas ’s avonds, ’s middags eerst van inwoners en organisaties horen welke ideeën en dromen zij hebben met betrekking tot die toekomst van Meierijstad in 2050.
Pecha Kucha
En om te horen hoe inwoners en organisaties denken over die toekomst heeft de Raad van Verbeelding een heel bijzondere insteek gekozen: de Pecha Kucha presentatie.
Iedereen die dat wil mag aan de hand van 20 plaatjes en 20 seconden per plaatje laten zien en vertellen hoe die ‘droom eruit ziet. En dat betekent dus dat alle ‘insprekers/deelnemers’ in 6 minuten en 40 seconden hun presentatie/verhaal moeten afronden.
En de leden van de Raad van Verbeelding zullen na elke presentatie hun oordeel daarover geven.
‘Wonderschone reis’

En ’s avonds wordt dan die Atlas van Verbeelding gepresenteerd.
“Zo ontstaat een eerste blik op de toekomst van Meierijstad. Een wonderschone reis die moet leiden tot een gezamenlijke en gedragen visie Meierijstad 2035. Een reis van droimen naar concrete keuzes en 2035 als voorlopig tussenmoment voor een gezamenlijk doel voor 2050”, zo schrijft de Raad in een toelichting op de bijeenkomst van vrijdag 30 september.
En wie meer over dit evenement en de deelname eraan wil weten kan contact opnemen door een mail te sturen naar: toekomst@meierijstad.nl