Hoe ziet de ideale klomp eruit

MEIERIJSTAD – Wie kreeg de award voor sportvrijwilliger van 2019 in Meierijstad? Dat hoor je zondagmiddag tussen 11.00 en 13.00 uur in de 55 Plusshow. We geven nog meer prestigieuze prijzen een podium in onze radioshow. Want op 4 oktober wordt de winnaar van de Zilveren Klomp bekend gemaakt. En wie kan er nou beter uitleggen aan welke eisen een paar van het houten schoeisel moet voldoen, dan een van de juryleden? De overleden pastor Jan Goot Zevert verdiende dan misschien geen eremetaal voor zijn werk voor de Heilig Hart en Johannes-gemeenschap. Zijn verdiensten zijn wel zeer de moeite waard om zondag uitvoerig bij stil te staan. En dat doen we ook bij De Spil. Het wijkgebouw in Veghel was namelijk toe aan een grondige renovatie. Je komt zondag niet alleen achter het hoe, maar ook achter het waarom.

Gedicht van de Week
We hebben nog veel meer vertier voor je oren. Natuurlijk fijne plaatjes uit de jaren 60, 70 en 80. Met sowieso Harpo, The Brotherhood of Men en … de hoogstgenoteerde hit in de lijst van 27 september 1975. Dinah van Hees van Schrijverscollectief Meierij componeerde het Gedicht van de Week.

Capriolen
En wij durven te wedden dat er voor jou een hoop te lachen valt tijdens onze uitzending. Want Antoon Buiting vertelt in zijn Meierijs Verhaal over de capriolen die hij meemaakt als hij oppast op zijn kleinkinderen. Vergeet trouwens niet om pen en papier of een digitale kladblok klaar te leggen. In Hé Goade Mee geven we je namelijk tips over waar je zondagmiddag en later in de week naartoe kunt. Tot zondag dan, hè. En wil je meer weten over de 55 Plusshow? Kijk dan eens op onze website.

55 Plus radio
Fotograaf: Harold Hultermans