Hoe word je een Wereldboom? (video)

Je vindt het in het bomenboekje van de Stichting Het Roois Landschap

SINT-OEDENRODE - ‘Op ontdekking naar bijzondere bomen’. Dat is de titel van een bomenboekje uitgegeven door de Stichting Het Roois Landschap. In Olland bij de kerk staat een wereldboom, een prachtige bruine beuk. Daar wordt zaterdag het eerste exemplaar van het boekje uitgereikt aan de beschermheer van de Wereldboom Pieter van den Berk.

Meer dan bomen
Het boekje bevat foto’s en beschrijvingen van de dikste populier tot een paardenkastanje. Allemaal bijzondere en monumentale bomen in Sint-Oedenrode. Het bomenboekje bevat naast de bijzondere bomen ook een wandelroute door het centrum van Sint-Oedenrode en twee fietsroutes. Een door Olland en een door Boskant-Nijnsel. Alle routes leiden langs de in het boekje beschreven bomen.

Eerste exemplaar
Zaterdag 20 mei om 10.30 uur reikt Henri van Weert, schrijver van het bomenboekje, het eerste exemplaar uit aan Pieter van den Berk. Na de uitreiking start Henri een fietstocht langs een aantal prachtige monumentale bomen, waarbij hij tal van bijzonderheden zal vertellen.

Aanmelden
Belangstellenden voor deze fietstocht kunnen zich via mail aanmelden op rooislandschap@gmail.com. Deelname aan de tocht kost € 6,50 per deelnemer en daarvoor krijgt u voor de start van de fietstocht het prachtige bomenboekje in ringband overhandigd. Kinderen onder begeleiding gratis. Het bedrag van € 6,50 per deelnemer kunt u overmaken op nummer NL34 RABO 0198 2621 08 t.n.v. Stichting Roois Landschap.

De Wereldboom bij de kerk in Olland
Fotograaf: Jan van Oort
Het bomenboekje van de Stichting Roois Landschap
Fotograaf: Jan van Oort