Hoe ver mogen huizen van De Dommel staan?

SINT-OEDENRODE – Hoe ver mogen huizen van de oever van de rivier de Dommel staan? Op die vraag moet de Raad van State, de hoogste rechter, antwoord geven.

De rechtszaak gaat over de bouw van 60 huizen door Okko Project aan de Eerschotsestraat, aan de oevers van de Dommel. Natuurorganisatie Het Groene Hart vindt dat de huizen te dicht op de oever komen: niet op 20 tot 30 meter, maar op een paar meter. Daardoor is er te weinig plek voor een natuurzone die op de oevers van de Dommel moeten liggen.

Verbaasd
Maandag 13 juni stonden projectontwikkelaar Okko en natuurstichting in de rechtszaal. De projectontwikkelaar is verbaasd over de rechtszaak, omdat ze veel overleg heeft gevoerd met allerlei betrokkenen. De natuurstichting stelt dat ze niet tegen de bouwplannen is, maar wel tegen het feit dat er tussen de huizen en rivier te weinig groen overblijft. Omdat Het Groene Hart bezwaar heeft tegen het plan, kan Okko Project niet met de bouw beginnen. De Raad van State gaat de komende weken kijken of Okko snel met de bouw kan beginnen of niet. De uitspraak volgt binnenkort.