Hoe kom jij je tijd door? Beeldbellen en makkelijke moestuin

MEIERIJSTAD - Hoe kom jij je tijd door tijdens de coronacrisis? Dat is de vraag die Omroep Meierij donderdag stelde.

Stuur ons je foto’s of filmpjes van je werkplek, de thuiswerkplek of je bezigheden. Het liefst met een verhaal. Dat mogen ook inspirerende verhalen zijn waar anderen weer moed uit kunnen putten. Want als we één ding hebben gemerkt de afgelopen dagen is het dat er ondanks de crisis onvermoede positieve krachten vrijkomen.

Ons adres is: redactie@omroepmeierij.nl

Omroep Meierij-collega Jan van Oort was de eerste die zijn verhaal opschreef, want ook voor hem en voor ons allemaal bij de omroep zijn het vreemde tijden.


Het valt niet mee om de hele dag binnen te blijven. Gelukkig hebben mijn vrouw en ik een huis met een tuin zodat we wat meer bewegingsvrijheid hebben. De tuin is de afgelopen dagen al zomerklaar gemaakt. De aankoop van planten en bloemen in het tuincentrum komt later wel als deze hectische tijd achter de rug is. Gaat het lang duren dan doen we het dit jaar zonder bloemen. In de ochtend is het vooral de krant van begin tot eind lezen. Je wil toch al het nieuws tot je nemen. Daar hoort voor ons toch vooral Omroep Brabant bij.

Met werkzaamheden voor Omroep Meierij ben ik voorzichtig, zeker met camerawerk op locatie. Dus het meeste gebeurt nu vanachter de computer en bestaat uit het verzamelen van (corona)nieuws. De telefoon en computer zijn hierbij onmisbaar. Contact met de kinderen en kleinkinderen doen we met de app of beeldbellen. Die knuffel komt later wel weer. Nu het nog mag strekken we gedurende een half uur even de benen door een ommetje te maken in het mooie buitengebied van Schijndel.

Mijn hobby beeldhouwen ligt nu ook stil. Ik ben blij met mijn 'Makkelijke Moestuin' die ik sinds vorige zomer heb. Daar ben ik per dag vijf tot tien minuten in bezig. De zaadjes trekken zich niets aan van het coronavirus en de radijsjes en sla komen al keurig op zoals je ziet op de foto. In de avond is het vooral 'bankzitten', nieuws kijken en af en toe een filmpje nu Ziggo zijn vier filmkanalen gratis voor klanten heeft opengesteld. Dus voor nu komen we de tijd (nog) wel door. Maar het is nog lang tot 6 april...


een makkelijk moestuintje