'Hoe kan iemand dit verdienen?'

Tennistrainer Cees van de Boer ontvangt grandioos afscheid

SINT-OEDENRODE – “Hoe kunnen al die mensen tijd voor mij maken op die vrije zondagmiddag? Hoe kan iemand dit verdienen? ” Deze uitspraak tekent Cees van de Boer die na een feestweek officieel afscheid neemt van tennisvereniging De Kienehoef.

Zijn bescheidenheid siert hem. Maar er stonden toch echt honderden leden en oud-leden langs de weg luidkeels ‘Ceesje bedankt’ te roepen. Cees werd met zijn gezin met een huifkar thuis opgehaald en naar de tennisvereniging gereden.

“Ik heb er zo van genoten”, zegt Cees een dag later. “Ik voelde me zo ongelofelijk gewaardeerd.” Hij vindt eigenlijk dat hem te veel eer wordt bewezen. Maar de voorzitter van de tennisvereniging had louter lovende woorden over met name zijn tomeloze inzet en positiviteit. Hij was er altijd en heeft zoveel voor de club betekend. De tennisvereniging heeft nu een laantje naar Cees genoemd als blijvende herinnering en een bordje daarvoor geplaatst.

Het Cees van den Boer laantje

Cees bedankte in zijn toespraak het organiserend feest comité voor de fantastische afscheidsweek. Alle dagen was er wel wat te doen geweest. Hij bedankte ook het bestuur en de vele stuurgroepen voor de prettige samenwerking. Cees was verrast door de vele mensen die de afgelopen tijd bij hem thuis spontaan aanbelden en een of ander cadeautje bezorgden. “De club is ook heel goed voor mij geweest”, aldus Cees.

Cees neemt dankbaar alle waardering in ontvangst

Zijn vrouw had het laatste woord. In haar toespraak maakte zij een dagprogramma voor Cees bekend. Maandag de was doen, dinsdag de bedden verschonen en het huis poetsen. En zo is ligt er alle dagen wel werk voor hem klaar. “Ik hoop niet dat er al teveel van terecht komt”, reageerde Cees.

Hoe gaat de toekomst eruitzien?

Cees is van plan om wel dingen voor de tennisvereniging te blijven doen, zoals het organiseren van het kinder-ouder-toernooi of het scholentennis. Maar alles in een bescheiden rol en in overleg met de huidige trainers.

Hij wil zelf wat meer gaan tennissen en wandelen. Cees is blij dat er een goede opvolging voor hem klaarstaat. Zo kan hij met een gerust hart de boel achterlaten. Hij weet dat het goed zit.